Vilken underbar långhelg det blev, där den enda stressen handlade om att komma i tid till middagen. Spenderade söndag-måndag på Sandhamn tillsammans med vänner. Fyllde dagarna med spabehandling, vinprovning, lång avsmakningsmiddag, badtunna och ett snabbt dopp i havet. Inte riktigt i den ordningen :)
Tillsammans med vinprovningen bjöds det också på italienska delikatesser och det var verkligen spännande att känna smakförändringarna.
Då måndagen bjöd på semester passade jag på att kicka igång julen med ett ordentligt lussebak, no. 1 för året....brukar bli fler...men i år är det ju lite andra förutsättningar så det kanske räcker med ett bullbak.
Gjorde både vanliga och försökte mig även på en LC variant efter Mariannes recept...dock missade jag tyvärr att det tydligen finns olika sorter även av steviaströ och utan att reflektera mer än "oj vad lite sötning det ska vara" så hade jag glatt i 2tsk stevia...borde varit 2msk...resultat: mycket osöta tingestar som för visso smakar saffran men inte mycket mer...trist...till och med jag som äter 100% choklad tyckte det saknades sötma...undrar då vad en sockeraddict skulle anse...
![]() |
Left: LCHF, Right: Inget slår mjöl och socker |
De vanliga blev desto godare och jag fick glatt i mig 4 stycken innan magen vänligt men bestämt sa nej...och har så fortsatt göra hela dagen idag. Intressant...
Blev lätt löpning igår och idag startades dagen med simning. Har nya pass och nu är det fokus på att lära sig hitta olika farter, 1-4: 50m på 60, 55, 50 och 45s... inga superhastigheter direkt men på 45s är jag död efter 50m. Har jag dessutom lyckats voltvända galet har jag sådan syreskuld att hela kroppen dunkar...men men...det går sakta men säkert framåt! Lyckades pricka tiderna åtminstone och det var målet!
Har länge varit sugen på att testa en ny typ av blomkålsmos jag fick inspiration till från Johanna för ett tag sedan. Idag kändes det som att det var dags. Modifierade receptet och det finns ju verkligen hur mycket som helst man skulle kunna smaksätta med!
Kokade blomkålen mjuk som vanligt, blandade i några stora klickar smör och mixade. Hade sedan i hackade soltorkade tomater, fetaost, kryddade med salt, peppar, örtkryddor och blandade till slut i ett ägg. Slevade upp i dubbla bullformar och in i ugnen på 200grader i 20min.
Blev riktigt bra! Hade ugnsbakad kyckling penslad med lite olja och kryddor på en bädd av spenat, lök och champinjoner till. Improviserat och ser inte mycket ut för världen men gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar